7 albume + 4 mixuri esențiale pentru Halloween

Logo_SB_french2

Stimabili strigoi, ne-am adunat azi în mijlocul acestui articol pentru a vă îmbălsăma urechile cu câteva dintre cele mai mișto chestii de ascultat de Halloween.

Să-ncepem cu lista lui Cătălin Mesaru:

Tiamat – A Deeper Kind of Slumber

Singurul album al suedezilor care îmi place și-mi place pentru că îmi dă chef să mă deghizez în curva Babilonului sau în cine știe ce zeitate Aztecă. Sărbătoarea asta de Halloween e prilej numai bun pentru a revizita albumul, cu sau fără adjuvanți psihedelici.

 

John Carpenter – Halloween Soundtrack

Cum ar fi Halloween-ul fără Halloween? Coloană sonoră înfricoșătoare și eminamente creepy de la singurul film care încă reușește să-mi dea fiori și frisoane. Perfect minimalist și orchestrat cu sintetizatoare de rău augur.

 

Grimes – Visions

Unul din albumele mele preferate pe 2012, dacă nu cumva chiar PREFERATUL, Visions e prilej de teroare cu voce de silfidă, planuri sonore amenințătoare și joie de catastrophe (să ne fie clar!) fantastice. E numai bun pentru a te deghiza într-o sirenă ca cea din Guinea Pig: Mermaid in a Manhole sau în prințesă din univers paralel hiper-sexualizat și post-apocaliptic.

 

Lista lui Andrei Coste

Type O Negative – Bloody Kisses

Albumul din 1993 și al doilea din cariera acum defunctei trupe Type O Negative (RIP Peter Steele). E un album excelent de goth/doom și pe ele se regăsesc piese precum Christian Woman sau Black No.1. Dac-ai fost vreodată metalist, rocker sau ce-o mai fi și ai ajuns pe la rockotecile de odinioară cândvă în viața asta, e imperativ să știi de trupă și albumul ăsta excelent. Și-n plus, e creepy as fuck.

 

AFI – All Hallows EP

Rupt din vremurile în care AFI încă erau punk și nu cântau o imitație penală de emo, EP-ul ăsta conține, printre altele, un cover după Halloween de la Misfits și piesa The Boy Who Destroyed The World, pe care probabil mulți o vor recunoaște din Tony Hawk’s Pro Skater 3.

 

Danny Elfman – The Nightmare Before Christmas Soundtrack

The Nightmare Before Christmas e, probabil, cel mai reprezentativ pentru Halloween. Și faptul că e un semi-musical compus de Danny Elfman (The Simpsons și mai toate filmele lui Tim Burton) nu face altceva decât să facă soundtrack-ul lui una din chestiile esențiale de ascultat. Și-n plus, varianta reiterată are remake-uri la piesele originale făcute de Marilyn Manson, Devotchka, The All-American Rejects, Korn și o tonă de alte nume din zona alternativă.

 

Gravediggaz – Six Feet Deep

Primul și cel mai reprezentativ album de horrorcore (rap cu subiecte gore), are în componență un fel de dream team format din RZA (Wu-Tang Clan), Prince Paul (De la Soul), Frukwan (Stetsasonic) și Too Poetic (Brothers Grym). Albumul ăsta are unele din cele mai mișto versuri pe care le-am auzit vreodata: Bare witness as I exercise my exorcism.

Lista lui Cristian Pagu

Mixuri horror pentru fantome

Have you noticed anything strange about Cristian ? Yes… he’s straaange! Even for a martian, or a vampiiiiire!

În fiecare an în perioada asta, Cristian e declarat dispărut, plecat în salbaticie la vânătoare de fantome şi vrăjitoare. În seara asta obscurantismul se caţără înapoi la suprafaţă cu noi forţe ezoterice. Din catacombele aurite ale muzicii ciudate se strecoara Camil cu al sau It’ Back And Still Haunted mix, indesat cu mistere bine păzite şi incantaţii sonore puternice. Fever Ray se scoală şi ea din morti şi cântă şi dansează foarte încet de mână cu monstruleţi proaspăt excavaţi, gata să va mănânce creierii. Atmosfera ocultă continua cu o noua incursiune în lumea groove-urilor carnale în descompunere cu Death Waltz, care convoacă spirite antice şi demoni din străvechi întru terorizarea minţilor si trupurilor muritorilor de rând. Pentru că şi spiritele malefice adoră să petreaca, avem si un bonus mix de la RL Grime. Sper sa ţipaţi de durere şi bucurie.

 

Un gând despre „7 albume + 4 mixuri esențiale pentru Halloween

  1. Week-end Round-up [27.10 - 02.11.2014] – Stereo Beasts

Lasă un comentariu